Fest, flag og fødselsdag!

Solen var ikke fremme, men det var flagene til gengæld, da Skanderborg Realskole fejrede sin fødselsdag tirsdag den 28. august. Skolen har nu været en central del af Adelgade i 134 år, siden den blev indviet i august 1884, hvor de første 40 elever startede, fordelt på fire klassetrin. I dag har skolen plads til 462 elever fra børnehaveklasserne til 10. klasse.

Traditionen tro begyndte fødselsdagen med fælles sang og flaghejsning uden for skolen, inden diverse aktiviteter gik i gang i hold på tværs af klasserne. De mindste samledes på boldbanerne ved Vestergade, hvor der blandt andet var konkurrencer i sækkeløb, gummistøvlekast og længdespring. De ældste elever blev på skolen og dystede for eksempel i fodbold, tovtrækning og stabling af mælkekasser – og her blev en gammel rekord tangeret. I 2013 fik et hold rejst et tårn af 31 grønne mælkekasser; det samme skete i år – men rekorden er altså endnu ikke slået…

Eleverne i Afdeling 2 sluttede også i år dagen med et ”afdansningsbal”, hvor de efter et fælles oplæg fra Vibeke Kjærgaard Fründ sammenstykkede deres egen dans, der skulle være inspireret af et land. Se den fælles dans og de enkelte holds opvisninger, her set fra to forskellige vinkler:

Afdansningsbal 1

Afdansningsbal 2

Fredag formiddag fik skolen desuden besøg af Hjem-Is bilen, der uddelte fødselsdagsis til alle eleverne. Det var en dejlig overraskelse op til weekenden!